lunes, 15 de junio de 2015

Introducció

Una Smart City és una ciutat intel·ligent, preparada tecnològicament per fer més còmode la vida dels ciutadans que hi viuen. Aquesta ciutat intel·ligent respecta tots els aspectes ambientals i l'ús de les energies renovables.


En aquest treball presentarem tot el que podria tenir Pallejà com a Smart City.







Per ampliar la introducció, explicarem una mica la història de Pallejà.

L'inici de Pallejà comença molt abans del que pensem. Les restes d’una vila romana anomenada Ca l’Esplugues indiquen que aquesta zona ja estava habitada en el segle I a.C. La vila romana està situada a l’extrem sud del nucli urbà actual, prop d’un curs d’aigua anomenat la riera Fonda.La primera referència escrita a l’existència del poble data de l’any 915. L’origen del nom de Pallejà prové del llatí, Pal·ladium, que volia dir casa de Pal·ladi. Ara explicarem una mica el creixement de Pallejà. Al segle IX el municipi és reconquerit pels Comptes de Barcelona en plena etapa carolingia.

En aquell moment es forma l’actual nucli urbà al voltant de l’antiga església de Santa Eulàlia. Es formen els actuals carrers de Martí i Julià, Sant Francesc, Torres i Bages i Plaça Verdaguer. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario